Global Cities Index este studiul care desemneaza orasele lumii cu cel mai ridicat grad de globalizare.
In acest scop sunt analizate numeroase criterii precum amploarea afacerilor, capitalul uman, schimbul de informatii, mediul politic si experienta culturala, in cadrul unui studiu realizat de firma de consultanta A.T. Kearney si revista Chicago Council on Global Afairs and Foreign Policy si presentat de Businessweek.

1: New York

New York este orasul cu cel mai ridicat grad de globalizare din lume si reuneste cel mai mare numar de personae nascute inafata tarii, dintre toate metropolele lumii.

Economia se afla in continuare pe primul loc in lume, iar orasul dispune de cele mai multe ambasade si consulate. De asemenea, reprezinta locatia preferata pentru sedintele centrale ale celor mai mari companii din lume, fiind depasit la acest capitol doar de Tokyo. La toate acestea se adauga activitatea benefica a organizatiilor nonguvernamentale, calitatea evenimentelor artistice si atentia acordata artei in general.

Pentru restul topului, click aici.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.