Lovita in plin de criza financiara internationala, Ungaria a fost plasata sub perfuzii de Uniunea Europeana si institutiile financiare internationale, adoptarea unui buget de austeritate devenind astfel iminenta, transmite AFP.

Fondul Monetar International (FMI) a acordat marti Ungariei un imprumut de 12,5 miliarde de euro, urmat de UE care a deblocat 6,5 miliarde de euro si de Banca Mondiala cu un miliard.

Anterior, Banca Centrala Europeana (BCE) promisese la jumatatea lunii octombrie un imprumut de cinci miliarde de euro Ungariei pentru a ajuta aceasta tara sa isi depaseasca problemele de lichiditati.

Imprumutul a fost primul din istoria BCE acordat unei tari care nu face parte din Zona euro, potrivit NewsIn.

"Perfuzia" financiara intervine dupa deprecierea modenei ungare, forintul, cu 20% fata de euro in octombrie (285 de forinti pentru un euro) si degringolada Bursei de la Budapesta, al carei indice BUX si-a pierdut peste jumatate din valoare. Miercuri, forintul se apreciase (255,61 forinti pentru un euro), iar BUX s-a consolidat substantial, urcand cu 11% dupa anuntul ajutoarelor masive ale institutiilor internationale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.