Criza financiara a tulburat economiile tarilor lumii, demonstrand inca o data interdependenta dintre acestea. Competitia dintre principalii jucatori nu a fost niciodata mai crancena, ceea ce augumenteaza importanta si caracterul informativ al topului realizat de Forumul Economic Mondial cu sediul la Geneva, prezentat de BusinessWeek.

Studiul realizat de catre Forumul Economic Mondial, in 134 de tari, claseaza Statele Unite si in acest an pe primul loc, cele mai multe tari din top zece situandu-se in Europa. Japonia si Singapore raman in continuare singurele state asiatice din fruntea clasamentului.

Romania ocupa in acest an locul 67 in cadrul acestui top, dupa ce in 2007 era pe pozitia 74.

#1 Statele Unite ale Americii

  • Marimea pietei: 1
  • Inovatie: 1
  • Educatie/Training: 5

Statele Unite isi mentin pozitia de lider si in acest an, in topul celor mai competitive tari din lume. Modelele dinamice de business, universitatile de clasa mondiala, interesul deosebit pentru dezvoltare si inovatie sunt doar cateva dintre atributele ce ajuta economia acestei tari si tempereaza criza financiara de pe Wall Street. Cu toate acestea, deficitul fiscal din ultimii ani a scazut puterea acestui stat si au dus la cresteri ale gradului de indatorare publica. Aceasta ar putea limita flexibiliattea politicii fiscale pe viitor, transformand tara in una mult mai vulnerabila influentelor externe.

Restul topului il gasiti aici.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.