Un tribunal din Lyon a condamnat Carrefour sa plateasca 1,2 milioane euro, cea mai mare amenda data vreodata in sectorul distributiei, pentru ca si-a platit salariatii cu mai putin decat salariul minim orar, potrivit publicatiei Liberation, citata de NewsIn.

Amenda a fost data dupa ce inspectia muncii din departamentul Rhône a trimis doua procese verbale referitoare la doua magazine din zona orasului Lyon. Potrivit datelor detinute de Liberation, si alte lanturi de magazine, ca Auchan si Champion, fac obiectul a circa 40 de procese verbale asemanatoare in intreaga Franta.

"Nu toate aceste procese verbale vor ajunge la tribunal. Astfel, in Lille, Parchetul a decis sa claseze procesele verbale ale serviciului de inspectia muncii referitoare la Auchan. Cu toate acestea, speram ca sentinta pronuntata la Lyon sa miste lucrurile", a precizat directia de munca din Rhone, care a trimis procesele verbale privind Carrefour.

Daca autoritatile anuntate de diferitele inspectii ale muncii aleg sa urmareasca acele cazuri cum a facut-o Parchetul din Lyon, marile lanturi de magazine ar putea primi mai multe astfel de facturi, arata Liberation.

Amenzile au fost pronuntate pentru fiecare salariat. Practica, obisnuita in sectorul marii distributii, se refera la mai multe zeci de mii de salariati din Franta.

In Rhone, cele doua magazine la care au facut referire procesele verbale, Carrefour Ecully si Carrefour Givors, au impreuna 429 de angajati. Tribunalul a condamnat Carrefour sa plateasca amenda maxima, adica 3.000 euro/salariat, potrivit cotidianului francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.