Aproape 160.000 in Statele Unite ale Americii, 2.000 la filialele Renault din Europa, 500 la banca suedeza SEB AB sunt numai o parte din oamenii ramasi fara job-uri ca efect al crizei financiare mondiale.

Conform unui studiu publicat de firma americana de consultanta Watson Wyatt, o companie americana din patru preconizeaza desfiintarea de locuri de munca in urmatoarele 12 luni. Din cele 248 de companii chestionate, un sfert au in vedere reduceri de personal, in timp ce alt sfert din companii declara ca vor stopa procesul de angajare.

In Statele Unite pierderea a aproape 160.000 de locuri de munca - cea mai importanta restructurare din ultimii cinci ani - conduce tara spre recesiune. Numarul de disponibilizati este chiar mai mare decat asteptarile analistilor care au estimat o scadere nu mai mare de 100.000 de job-uri.

Cotidianul USA Today analizeaza pierderile: 51.000 de locuri de munca in sectorul manufacturier, 35.000 de locuri de munca in constructii, peste 26.000 in industria serviciilor si aproximativ 20.000 in turism.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.