Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic si de afaceri in Australia pot solicita, incepand cu 27 octombrie 2008, viza de intrare on-line prin sistemul eVisitor, care simplifica demersurile pentru obtinerea celor doua tipuri de viza.

Serviciul este disponibil pe sectiunea dedicata de pe pagina de internet a Departamentului australian al Imigratiei si Cetateniei http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm.

Prin acest serviciu, cetatenii romani pot solicita vize turistice si de afaceri on-line (pe internet – fara ca persoana respectiva sa se deplaseze la sediul unui oficiu consular australian), la orice ora si din orice punct al globului. Sistemul eVisitor este extrem de util pentru cetatenii romani cu atat mai mult cu cat Australia nu are ambasada in Romania, cea mai apropiata fiind la Belgrad.

Solicitantii sunt scutiti de plata taxelor consulare. Vizele obtinute prin sistemul eVisitor ofera posibilitatea unor calatorii cu multiple intrari in Australia intr-o perioada de 12 luni (titularii pot efectua mai multe calatorii pe perioada valabilitatii vizei), cu drept de sedere de pana la 3 luni pentru fiecare intrare.

Agentiile de turism pot folosi aceeasi aplicatie pentru a obtine viza pentru clientii lor cetateni romani sau ai celorlalte 34 de tari parte a sistemului eVisitor.

Mai multe informatii despre sistemul eVisitor sau alte conditii de calatorie in Australia pot fi regasite atat pe site-ul Departamentului australian al Imigratiei si Cetateniei www.immi.gov.au, cat si pe cel al Ministerului Afacerilor Externe, sectiunea Sfaturi de calatorie http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29671&idlnk=3&cat=29919.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.