Guvernele europene sunt presate sa actioneze pentru a preveni o crestere radicala a somajului, pe fondul celor mai rele evolutii economice de la marea criza din anii '30, comenteaza Reuters.

Organizatia Internationala a Muncii preconizeaza ca 20 de milioane de locuri de munca din toata lumea vor disparea pana la inceputul anului viitor, iar economistii se asteapta ca si in Europa numarul somerilor sa creasca, anunta NewsIn.

Unele companii care inregistreaza deja o scadere neta a activitatii au anuntat reducerea a mii de locuri de munca. Intrebarea inevitabila pe care muncitorii o pun guvernelor in acest conditii este: "Ati gasit miliarde de euro pentru a salva bancile, ce veti face pentru a proteja locurile de munca?".

Raspunsurile merg de la facilitati fiscale pentru noi investitii, ca in Franta, pana la ingreunarea accesului muncitorilor straini in tara, ca in Spania. Nu au existat insa initiative ample, transfrontaliere si coordonate ca in cazul salvarii bancilor. Unii economisti cred ca este mai bine asa, avertizand ca guvernele ar trebui sa se gandeasca bine inainte sa adopte pachete costisitoare de stimulente, cand multe tari au deja sisteme de securitate sociala mostenite de la recesiunile din trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.