Economia Marii Britanii s-a comprimat in al treilea trimestru cu 0,5% fata de trimestrul anterior, pentru prima oara din 1992, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul National de Statistica (ONS), sporind temerile ca economia britanica intra in recesiune, relateaza NewsIn.
Reducerea produsului intern brut este cu mult mai mare decat estimau analistii, care prevedeau o scadere de doar 0,2% in al treilea trimestru, potrivit unui sondaj al bancii Calyon.

Raportata la acceasi perioada a anului trecut, produsul intern brut al Marii Britanii a crescut, insa avansul a incetinit la doar 0,3%, fata de 1,5% in trimestrul precedent. Analistii estimau o crestere anuala de 0,5%.
Publicarea statisticilor a accelerat scaderea Bursei din Londra, care era in scadere cu 6,7% la cateva minute dupa anunt, la 3.814,39 puncte, un nivel minim al ultimilor cinci ani.

"Recesiunea a venit si sunt de asteptat scaderi semnificative ale dobanzilor", a declarat Audrey Childe-Freeman, din cadrul Brown Brothers Harriman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.