Guvernul italian pregateste un nou plan de garantare a datoriilor firmelor cu probleme, pentru a impiedica extinderea efectelor crizei financiare mondiale asupra economiei, scrie presa italiena.

In conformitate cu prevederile noului plan, statul italian va garanta imprumuturile companiilor cu probleme si care nu isi pot asigura finantare de la banci, din cauza crizei creditelor, scrie La Repubblica, despre proiectul analizat.

Guvernul premierului Silvio Berlusconi a aprobat deja un decret care prevede injectarea de lichiditate in sistemul financiar, oferindu-se sa garanteze noile obligatiuni ale bancilor, sa ajute bancile care cauta refinantare si sa furnizeze numerar pentru recapitalizari.

Expunerea Italiei la criza financiara mondiala a fost mica, prin comparatie cu cea a altor tari europene vecine, dar autoritatile politice se tem ca turbulentele vor inrautati perspectivele pentru economia Italiei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.