Grupul financiar va vinde guvernului actiuni preferentiale si va plati o dobanda anuala de 8,5%, conform unui anunt facut in ieri seara de ministrul olandez al finantelor, Wouter Bos, de catre directorul executiv al ING, Michel Tilmant si de catre presedintele bancii centrale a Olandei, Nout Wellink.

Tot in cursul zilei de ieri, Sunday Times anunta in premiera ca grupul financiar ING negociaza cu guvernul olandez acordarea unui ajutor de stat estimat la circa 9 miliarde euro. Televiziunea publica olandeza NOS a informat, de asemenea, ca ING lucreaza la un plan de consolidarea a capitalului sau, proiect despre care in curand s-ar putea afla mai multe informatii.

Criza financiara a obligat mai multe Guverne din Europa sa sara in ajutorul unor banci puternice, cele mai recente cazuri fiind resuscitarea financiara a unor grei precum Royal Bank of Scotland, a doua mare banca din Marea Britanie, si UBS, cea mai mare banca din Elvetia.

ING Bank Romania, a zecea banca din banking-ul romanesc, are statut de sucursala a ING Group, fiind astfel supervizata direct de banca centrala a Olandei. Detalii despre plafonul de garantare a depozitelor ING Bank Romania, cititi in Wall-Street.