Fondul Monetar International (FMI) a deschis o ancheta impotriva directorului sau, francezul Dominique Strauss-Kahn, in cadrul unui caz de nepotism asociat cu intretinerea de relatii intime cu o subordonata, a anuntat sambata un purtator de cuvant al institutiei, citat de AFP.

Ancheta a fost lansata la initiativa decanului institutiei, Shakour Shaalan, care reprezinta Egiptul si alte tari arabe in consiliul de administratie al FMI si "a auzit de aceste acuzatii vara aceasta", a declarat purtatorul de cuvant al FMI, William Murray.

Fara sa intre in detaliile furnizate de Wall Street Journal, purtatorul de cuvant a adaugat ca "toate acuzatiile, in special cele care implica treapta superioara a conducerii, sunt tratate cu toata seriozitatea".

Pentru inceput, ancheta se concentreaza pe relatiile intime dintre Strauss-Kahn, fost ministrul francez al economiei, in varsta de 59 de ani, si Piroska Nagy, o fosta directoare de origine ungara a departamentului FMI pentru Africa. Cei doi si-ar fi trimis mesaje electronice, iar anul acesta, la o conferinta organizata in Europa, ar fi intretinut relatii sexuale, potrivit Wall Street Journal, citat de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.