Premierul ucrainean Iulia Timosenko a recunoscut vineri ca situatia economica a tarii este fragila si ca, in aceste conditii, Kievul poarta negocieri cu Fondul Monetar International (FMI) pentru un imprumut care ar putea atinge 14 miliarde de dolari, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Suntem interesati de un ajutor financiar din partea FMI", a declarat Timosenko, la o reuniune cu o reprezentanta a Fondului Monetar International, Ceyla Pazarbasioglu, care va fi primita vineri si de presedintele Viktor Iuscenko, transmite Interfax.

Premierul a subliniat ca Ucraina are "indicatori macroeconomici buni" si este "destul de stabila". Ea a admis, insa, ca va fi "foarte greu" sa fie mentinuta aceasta stabilitate in fata crizei.

Timosenko a anuntat joi ca Ucraina negociaza obtinerea unui imprumut de urgenta, in valoare de trei, pana la 14 miliarde de dolari (2,2 pana la 10,4 miliarde de euro), de la FMI, pentru ajutarea sistemului financiar ucrainean.

Biroul FMI de la Kiev a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Banca centrala ucraineana a salvat deja mai multe banci, dupa ce bursa a scazut cu 70% anul acesta, pe fondul crizei financiare mondiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.