Pretul petrolului a scazut miercuri, dupa ce temerile privind o posibila recesiune economica globala au neutralizat optimismul produs de planurile de salvare a sectorului bancar, informeaza Reuters.

Pretul petrolului tranzactionat pe piata din Statele Unite a scazut cu 53 centi, la 78,10 dolari/baril, in timp ce cotatia petrolului Brent din Marea Nordului a scazut cu 23 centi, la 74,30 dolari/baril.

Planurile de finantare a institutiilor financiare anuntate de Statele Unite si de guvernele europene au dus la o revenire temporara a pietelor in aceasta saptamana, inaninte ca ingrijorarile investitorilor privind deteriorarea mediului economic sa se accentueze.

Reducerea cererii de petrol a Statelor Unite, cel mai mare consumator mondial de energie, criza financiara si orientarea jucatorilor catre investitiile cu grad redus de risc, au dus la ieftinirea puternica a petrolului, care in iulie era tranzactionat la pretul de 147 dolari/baril.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.