Pentru astrologul indian Raj Kumar Sharma criza financiara mondiala era scrisa in astre, iar falimentul bancii americane Lehman Brothers a fost rezultatul "luptei" dintre Saturn si Leu, relateaza NewsIn.
In Bombay, Sharma si-a construit o reputatie prezicand evolutiile indicilor bursieri la New York, Londra sau Tokyo in functie de alinierea planetelor. "Leul este semnul zodiacal al Soarelui si Soarele simbolizeaza tatal in astrologia indiana", explica doct Sharma. "Insa fiul Soarelui, Saturn, nu se intelege cu tatal sau. Cand intra in contact, incep sa se certe si pun pietele in pericol", subliniaza el.

La sfarsitul lunii aprilie, Saturn primeste in constelatia Leului pe Ketu, o "planeta fantoma" din mitologia hindusa ce reprezinta esecul si saracia. Saturn si Ketu se confrunta atunci ca "dragonii" si Sharma vede probleme financiare majore. La sfarsitul lunii iunie, intrarea lui "Marte in Leu", potrivit expresiei astrologilor, a atatat flacara derutei care se anunta pe pietele financiare.

Insa prima mare victima bancara a aparut in septembrie, cand Saturn a intrat in Leu. "De aceea Lehman Brothers a intrat in degringolada", asigura Sharma.

Astrologia foloseste la orice in India: de la alegerea numelui nou-nascutului pana la deciziile de mutare sau deschiderea unei afaceri. "Noi, astrologii indieni, credem ca totul este influentat de energia cosmica si de stele", reaminteste Sharma, care face de 16 ani horoscoape pentru operatorii bursieri din Bombay. "Cum nu poti scapa de raceala Lunii sau de caldura Soarelui, nu poti scapa de influenta lui Jupiter, Saturn, Mercurs sau Venus", explica el.

Christopher Kevill, redactorul unei cronici de astrologie financiara din ziarul Daily News and Analysis crede si el in legaturile foarte puternice dintre pozitionarea planetelor si afacerile de pe Bursa. "Oamenii au horoscoape. Societatile si actiunile bursiere au si ele", spune Kevill.

"De exemplu, cand Saturn este la 150 de grade de o alta planeta, ne aflam intr-o stare de incertitudine si chiar de teama", explica el.

Cei doi sunt pesimisti in ceea ce priveste viitorul. "Revenirea burselor va fi iluzorie, pietele vor mai cadea", spune Kevill. "Criza va continua doi sau trei ani", spune si Sharma. "Pana in 2010, vad pietele cu 50% in scadere fata de nivelele actuale", subliniaza confratele sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.