Un responsabil din Rezerva Federala americana, Janet Yellen, a declarat ca Statele Unite au intrat in recesiune, apreciind, insa, ca puterea de reactie a autoritatilor va atenua din gravitate, relateaza AFP.

Yellen, presedintele bancii centrale regionale din San Francisco, este primul responsabil din Fed care reia o estimare facuta deja de din ce in ce mai multi economisti, pe fondul incetinirii cresterii economice, antrenata de o criza financiara care s-a extins, treptat, la intreaga economie, potrivit NewsIn.

"Datele economice recente sugereaza ca performantele economice au fost sub asteptari in trimestrul trei, ceea ce arata, probabil, o crestere economica zero", a declarat Yellen, intr-un discurs sustinut la Palo Alto, in California.

"Cresterea in al patrulea trimestru pare si mai slaba, cu o contractare (a activitatii - n.red.) foarte probabila", a adaugat Yellen, din punctul de vedere al careia "se pare ca economia americana este in recesiune".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.