Economiile tarilor din Europa Centrala si de Est (ECE) si-ar putea tempera cresterile in 2009, la un nivel mediu de 4,3%, din cauza problemelor cu care se confrunta partenerii lor de afaceri din zona euro, dar nu se pune problema unei recesiuni in ECE, sustin analistii grupului Erste intr-un raport.
Deteriorarea increderii in randul producatorilor, dar si a consumatorilor, indica inca o incetinire economica in zona euro sau chiar o stagnare, ceea ce ar putea afecta si economiile tarilor din ECE care isi exporta o mare parte din productie catre Europa de Vest.

"Aceste momente grele vor exercita, insa, mai multa presiune asupra evaluarii eficientei la nivel mondial si, in cele din urma, pot accelera procesul de transfer al productiei din Europa Occidentala catre ECE, unde costurile fortei de munca sunt mult mai scazute decat media europeana", a spus Juraj Kotian, co-sef al CEE Macro/Fixed Income Research in cadrul Erste Group din Viena.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.