Ministrul german al familiei, Ursula von der Leyen, a incercat sa explice copiilor criza financiara actuala intr-un articol publicat duminica in care compara situatia cu o "petrecere uriasa" la care "totul este permis", dar care se termina rau, relateaza AFP.

"Imaginati-va ca participati la o petrecere uriasa. Totul este permis, atat timp cat parintii nu remarca nimic. Deviza este <<si mai mult, si mai tare, fara jena. Cel care risca cel mai mult este regele petrecerii>>", scrie in Bild am Sonntag (BamS) ministrul german, mama a sapte copii, in articolul intitulat "Cum explic criza copiilor mei".

"Toti participa si se distreaza enorm. Dar dintr-o data, sarbatoarea ia sfarsit. Fugiti si aveti o mahmureala teribila. Unii se prabusesc complet si aterizeaza direct la terapie intensiva, politia vine si pune intrebari neplacute", continua Ursula van der Leyen.

"Parintii vostri sunt furiosi, pentru ca ati facut asta pe la spatele lor, dar in acelasi timp isi fac reprosuri pentru ca nu au fost suficient de atenti. Nimeni nu mai are incredere in nimeni, toata lumea ii acuza pe ceilalti", explica ministrul german mecanismul care sta la baza actualei lipse de incredere de pe piata financiara.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.