Compania rusa de cai ferate RJD si gigantul rus din industria diamantelor Alrosa au cumparat cu 100 de ruble, adica 2,80 euro, banca Kit Finans, aflata in dificultate si a carei situatie a provocat panica pe piete in luna septembrie, a anuntat joi presa rusa, citata de AFP.

"Cumparam aceasta banca de investitii cu 100 de ruble", a declarat directorul companiei de cai ferate, Vladimir Iakunin, citat de cotidianul independent Kommersant.

"Achizitionarea actiunilor bancii nu necesita cheltuieli semnificative din partea noastra", a declarat vicepresedintele RJD, Fedor Andreev, intr-un comunicat dat publicitatii de site.

Grupul numarul doi din lume in industria diamantelor, Alrosa, si RJD au preluat fiecare cate 45% din capitalul Kit, una dintre primele victime importante ale crizei financiare in Rusia. Restul de 10% vor reveni altor investitori, potrivit comunicatului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.