Masurile adoptate de Congresul american in conditiile crizei financiare vor incepe sa-si arate rezultatele in doua saptamani si jumatate, i-a spus miercurui presedintele George W. Bush omologului sau brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, relateaza NewsIn, citand AFP.

Un purtator de cuvant al presedintiei Braziliei a spus ca cei doi au discutat telefonic 15 minute, iar Bush a spus ca administratia sa este in faza de "aplicare a masurilor" si ca "vor trece doua saptamani si jumatate pana cand acestea vor avea un efect".

Bush si Lula au analizat consecintele crizei financiare care zguduie pietele din intreaga lume, iar liderul american a spus ca tara sa are "dezavantajul de a fi lovita de criza tocmai cand activitatea economica incetineste".

Presedintele brazilian l-a felicitat pe Bush pentru aprobarea planului de salvare si s-a declarat convins ca natura crizei cerea aplicarea de mecanisme de control pentru pietele financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.