La inceputul secolului al XX-lea, jocurile de noroc, inclusiv loteria, erau interzise in multe tari - S.U.A. si mare parte din Europa.
Interdictia pentru acestea s-a mentinut pana dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, iar in anul 1960 a existat un boom mondial de loterii si cazino-uri. Infiintarea acestora a dus inevitabil la dezvoltarea dependentei celor care investesc constant bani in speranta ca la un moment dat vor castiga jackpot-ul. Pentru ei, gandul ca ar putea castiga este mult mai motivant decat premiul in sine.

Loteriile online sunt cea mai noua forma de prezentare a acestui joc de noroc, valoarea premiilor variind intre 100.000 $ si 10 milioane $. De-a lungul vremii au existat multi castigatori de jackpot la LOTO, a caror viata s-a schimbat radical cand au devenit miliardari peste noapte. Iata cativa dintre acestia:

  • Irlandeza Dolores McNamara a castigat in 2005 suma de 171 milioane $ la loteria MegaMillions, dupa ce jackpot-ul fusese reportat timp de noua saptamani. Femeia inca detine titlul de cel mai bogat castigator la LOTO din Europa, pentru suma pe care a primit-o dupa ce i-au fost calculate taxele. Sansele de a castiga la aceasta loterie sunt de 1 la 76,275,360.
  • In 2002 americanul Andrew J. Whittaker Jr., din Virginia de Vest, a castigat 314.9 milioane $ la loteria Powerball, insa a ramas doar cu 114 milioane $ dupa calcularea taxelor.
  • Geraldine Williams a castigat la loteria MegaMillions 168 milioane $, dar suma care i-a revenit propriu-zis in urma achitarii taxelor a fost 117.6 milioane $.

Restul topului il gasiti aici.

Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.