Potrivit unui comunicat transmis de anunturiparticulari.ro, evolutia numarului de oferte a fost una pozitiva pe toate segmentele. Cea mai mare crestere, de 48%, s-a inregistrat la ofertele de apartamente cu doua camere, urmata de cea pentru trei camere, cu 36%. De asemenea, s-au inregistrat cu 25% mai multe garsoniere scoase la vanzare decat in 2007, iar in cazul apartamentelor cu patru camere cresterea a fost de 20%.

In ceea ce priveste numarul cumulat de oferte noi de apartamente scoase la vanzare, acesta a fost de peste 23.000, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut au fost scoase la vanzare putin peste 17.000 unitati locative.

"Apreciem ca piata se afla in expectativa, urmarind deciziile luate la nivelul industriei bancare, principalul finantator al achizitiilor de imobile, care acum analizeaza noile conditii de creditare propuse de BNR. Estimam ca piata va continua sa creasca din punct de vedere al volumului de oferte, iar preturile vor scadea sub presiunea numarului mare de oferte si a cererii tot mai reduse din cauza inaspririi conditiilor de creditare, preturile ajungand in toamna in apropierea valorilor din 2007", se mai precizeaza in comunicatul de presa.