Iulius Group investeste 50 mil. euro in cea mai mare parcare subterana din Romania Sub complexul urbanistic Palas din centrul Iasului vor fi amenajate circa 3.000 locuri de parcare, ce vor deservi zona comerciala, office, hoteliera, rezidentiala si cea de agrement din incinta Palas.

Constructorii estimeaza ca pentru amenajarea parcarii se vor folosi cel putin 5.000 metri cubi de beton cu o compozitie speciala, impermeabila. Inca de la intrarea in parcare, dirijarea se va face electronic, iar soferii vor vizualiza numarul de locuri ramase libere. In plus, un sistem video va monitoriza traficul intregii constructii subterane.

“Fiecare detaliu este extrem de important, de aceea calculele au fost facute precis si atent verificate. Inedita va fi si semnalistica parcarii, iar instalatiile in caz de incendiu, cele pentru ventilatie si pentru masurarea nivelului emisiilor de gaze sunt de ultim moment, presupun ca si acestea unice in Romania”, a afirmat Joachim Jörger, managerul de proiect al ansamblului Palas, reprezentant al companiei germane Assmann Beraten+Planen.

Parcarea de aproape 3.000 de locuri din centrul Iasului va deveni integral functionala in momentul inaugurarii complexului Palas, in anul 2010.