Hotarati sa scape de amenintarea lansata de criza creditelor, dezvoltatorii imobiliari germani si-au indreptat atentia catre locuintele de lux

Dupa doua decenii in care dezvoltatorii de imobiliare de lux au ocolit Berlinul, acum tot mai multe proiecte rezidentiale care promit locuinte spatioase dotate cu piscine si centre spa se ridica in estul capitalei germane, anunta Reuters. Cartierul Mitte, plin de cladiri rezidentiale de lux, cafenele si galerii de arta, este raspunsul germanilor la West Village-ul newyorkez si Nothing Hill-ul londonez.

Imobilele de lux care rasar peste noapte printre blocurile gri construite in cel mai pur spirit sovietic insufla o noua viata unei piete imobiliare obosite. Neafectat de criza creditelor declansata la finalul anului trecut in SUA, segmentul imobiliarelor de lux a prins aripi in Berlinul de Est. Aruncand pe piata nume exotice precum „Fellini“ sau „Oxford“, noile proiecte rezidentiale propun un pret pe metru patrat care ajunge lejer la 10.000 de euro. „Intregul concept de a trai luxos in Berlin este destul de nou“, a declarat Roman Heidrich, analist la Jones Lang LaSalle. Majoritatea celor care isi permit o locuinta de lux sunt expatii.

Preturi rezonabile
In timp ce preturile locuintelor au explodat in ultimii ani in mai multe capitale europene, printre care Madrid, Londra si Paris, doar pentru a se calma pe fundalul crizei creditelor declansate in SUA, Berlinul a parut mereu ca sfideaza tendinta de crestere a pietei europene. Preturile au ramas cu incapatanare la un nivel scazut, influentate fiind de dorinta destul de mica a berlinezilor de a deveni proprietarii propriei locuinte.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.