Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra, prezent si pe piata din Romania, a afisat in prima prima jumatate a anului 2008 un profit net consolidat de 1,3 milioane de euro, comparativ cu 163,7 milioane de euro, profit inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut

Randamentele din Europa scad profitul Sonae Sierra pana la 1,3 mil. euro Aceasta scadere a fost cauzata de cresterea randamentelor din Europa, in principal a celor din Iberia. Veniturile directe ale companiei s-au redus de la 44,2 milioane de euro in primele sase luni ale lui 2007, la 34,9 milioane de euro in aceasta perioada, motivul fiind reprezentat de costurile financiare crescute.

Tot in primele sase luni, evaluarile proprietatilor au fost afectate de climatul negativ, predominant in majoritatea pietelor pe care Sonae Sierra este prezenta. Pierderile suferite de companie au fost atenuate de castigurile inregistrate in Brazilia, o piata imuna la criza din restul tarilor si unde randamentele sunt in continua scadere.

In cazul dezvoltatorului Sonae Sierra, cresterea randamentelor a condus la o scadere a volumului de investitii in proprietatii, care a scazut cu 3,3% in prima jumatate a anului, pana la 126,6 milioane de euro. Cele mai afectate piete au fost cele din Portugalia (pierderi de 60,9 milioane de euro) si Spania (66,9 milioane de euro), in alte piete din Europa pierderile fiind de aproximativ 10,5 milioane de euro, in timp ce, in Brazilia compania a afisat un castig de 11,7 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.