Randamentele din Europa scad profitul Sonae Sierra pana la 1,3 mil. euro Aceasta scadere a fost cauzata de cresterea randamentelor din Europa, in principal a celor din Iberia. Veniturile directe ale companiei s-au redus de la 44,2 milioane de euro in primele sase luni ale lui 2007, la 34,9 milioane de euro in aceasta perioada, motivul fiind reprezentat de costurile financiare crescute.


Tot in primele sase luni, evaluarile proprietatilor au fost afectate de climatul negativ, predominant in majoritatea pietelor pe care Sonae Sierra este prezenta. Pierderile suferite de companie au fost atenuate de castigurile inregistrate in Brazilia, o piata imuna la criza din restul tarilor si unde randamentele sunt in continua scadere.

In cazul dezvoltatorului Sonae Sierra, cresterea randamentelor a condus la o scadere a volumului de investitii in proprietatii, care a scazut cu 3,3% in prima jumatate a anului, pana la 126,6 milioane de euro. Cele mai afectate piete au fost cele din Portugalia (pierderi de 60,9 milioane de euro) si Spania (66,9 milioane de euro), in alte piete din Europa pierderile fiind de aproximativ 10,5 milioane de euro, in timp ce, in Brazilia compania a afisat un castig de 11,7 milioane de euro.