Desi specialistii estimau o vara linistita pentru piata imobiliara, tranzactiile fiind asteptate abia in toamna, la sfarsitul saptamanii trecute, un grup de fonduri de investitii, reprezentate in Romania de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a vandut o cladire de birouri, pentru 40 milioane de euro companiei de investitii imobiliare Eurobank Real Estate Investment

Omul de afaceri Ioannis Papalekas vinde o cladire de birouri pentru 40 mil. euro Casa de avocatura Biris Goran a asistat vanzatorii, un grup de fonduri de investitii, reprezentate in Romania de Ioannis Papalekas, un om de afaceri din Grecia extrem de discret, la vanzarea a doua cladiri de birouri, una catre Eurobank REIC, tranzactie de 40 milioane de euro si cealalta catre RREEF, tranzactie de 60 milioane de euro.

“La tranzactia cu Eurobank Properties REIC s-a lucrat timp de 12 luni si au fost implicati trei avocati. Cladirea este situata in nordul Bucurestiului, are sapte etaje si aproximativ 23.000 metri patrati”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Biris Goran. Potrivit acestora, negocierile s-au purtat direct cu Eurobank Properties REIC, iar motivele alegerii acestui cumparator raman confidentiale.

Vanzarea catre RREEF a cladirii de birouri in valoare de 60 milioane de euro reprezinta finalizarea partiala a intelegerii contractuale semnata in mai 2008, cu o valoare totala de peste 340 milioane euro, se arata in comunicatul casei de avocatura.

Horatiu Florescu, vicepresedintele companiei de consultanta imobiliara Colliers, este de parere ca, in luna august, sunt multi care nu iau decizii concrete, insa cei care au inceput sa se uite la piata in luna martie, vor semna in aceasta vara.

„Chiar daca in lunile iulie-august sunt multe decizii intarziate, tot vor fi semnate aproximativ 9-10 tranzactii, insa tranzactii mari, de 150-300 milioane de euro, am putea vedea la sfarsitul anului 2009 - inceputul anului 2010, fiind reprezentate de cladirile cu predare in anul 2009”, ne-a explicat Florescu.

Casa de avocatura Biris Goran anuntase in urma cu trei luni ca un grup de oameni de afaceri din Grecia si Marea Britanie a vandut ansamblul rezidential Upground si doua imobile de birouri companiei RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank , pentru 340 milioane euro, tranzactia fiind cea mai mare de pe piata locala.

Proiectul Upground este amplasat in zona bulevardului Barbu Vacarescu si cuprinde doua blocuri cu 16 etaje, totalizand 600 de apartamente ce vor fi livrate la sfarsitul anului 2009 si 100.000 mp de spatii de birouri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.