Romanii au inceput sa se gandeasca serios, atunci cand vor sa isi construiasca casa, si la varianta unei locuinte din lemn. Dezvoltatorii acestui tip de casa, fie ea din panouri de lemn, fie din lemn masiv, cunosc vanzari mai mari de la an la an. Principalele avantaje ale cumpararii unei case de lemn sunt pretul mai mic, o izolare termica si fonica mai buna, precum si timpul mai mic de constructie.

O casa la cheie, de 100 de metri patrati desfasurati, costa un pic peste 40.000 de euro. „Pretul unei constructii din panouri din lemn, tip sandwich, este de 1.500 de lei metrul patrat desfasurat” ne-a spus Stefan Lipovicianu, administratorul firmei Drummond Construction Arhitecture, adaugand ca vanzarile sunt in crestere.

Pretul poate fi mai mare, in functie de complexitatea proiectului, precum si de calitatea finisajelor.
La constructia unei case din lemn trebuie sa lucreze doua echipe, una pe teren, alta in atelier. Dupa ce structura din lemn este gata, casa este montata in atelier, dupa care se demonteaza si se transporta cu masina la locul de montaj. „Casa este montata in atelier, se demonteaza, dupa care este numerotata fiecare componenta, ca un joc de puzzle, pentru a o putea monta la locul de constructie”, a subliniat Stefan Lipovicianu.