CB Richard Ellis Group (CBRE), cea mai mare companie de brokeraj in domeniul imobiliar din lume, care a cumparat in luna februarie compania romaneasca de consultanta imobiliara Eurisko, a afisat in trimestrul al doilea din 2008 venituri de 1,3 miliarde de dolari, in scadere cu aproximativ 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut

Criza globala a creditelor a lovit afacerile CBRE din T2 Scaderea veniturilor a fost cauzata de vanzarile scazute si de criza globala a creditelor, care a inceput initial in Statele Unite, iar apoi s-a extins in intreaga lume.

„Rezultatele inregistrate in al doilea trimestru din 2008 au fost afectate de piata slabita. Asa cum anticipasem, segmentul de leasing a stagnat dupa primul trimestru, in special in America si Marea Britanie, reflectand activitatea economica slaba si increderea scazuta a investitorilor”, a declarat Brett White, presedintele si CEO al CBRE.

Profitul companiei inainte de calcularea dobanzii, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) a fost de 99 milioane de dolari in trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu 252,2 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Presedintele CBRE a adaugat ca volumul investitiilor a scazut, fapt intalnit in intreaga lume, iar piata este in general dificila acum si de aceea, CBRE va lua masuri pentru a-si miscora cheltuielile suplimentare. Veniturile inregistrate de CBRE in trimestrul al doilea din 2008 la nivelul Americii, incluzand Statele Unite, Canada si America Latina, au fost de 785,5 milioane de dolari, comparativ cu 934 milioane de dolari – suma afisata pentru aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile afisate pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), ce constau in special in activitatile desfasurate in Europa, au fost de 299,8 milioane de dolari in trimestrul al doilea din 2008, comparativ cu 330,8 milioane de euro in aceeasi perioada a lui 2007. Volumul scazut de tranzactii a fost compensat de cresterea afacerilor in tari precum Franta, Rusia sau Belgia, dar si de contributiile operatorilor din Romania si Danemarca, preluati in acest an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.