Andrei Panculescu, Westhill: Investim 500 mil. euro in Romania in urmatorii cinci ani Pentru primele doua proiecte, Crizantema Mall si Zenith, compania si-a propus investitii de 60, respectiv 140 milioane de euro, pe lista proiectelor urmand inca doua mall-uri, dar si proiecte rezidentiale si spatii de birouri.

„Suntem deja in proces de achizitie si pentru alte terenuri, tot in provincie si avem planificate investitii de aproximativ 500 milioane de euro pentru urmatorii cinci ani in piata imobiliara din Romania. Pe segmentul rezidential, vom dezvolta alaturi de alti investitori locali, care probabil vor veni cu terenul”, a declarat Andrei Panculescu, director al Westhill Romania.

Potrivit acestuia, compania a cumparat in apropiere de Ploiesti sase hectare de teren si negociaza pentru alte preluari, avand in plan dezvoltarea de rezidential si spatii office.

„Orasul Ploiesti are o putere de cumparare considerabila, fiind in acest moment cel mai important punct logistic. Companii precum Coca-Cola sau Unilever si-au relocat activitatile in acest oras, iar in curand va fi gata si autostrada, care va trece pe la o distanta de doi-trei kilometri de mall-ul pe care il dezvoltam”, a explicat Panculescu.

Citeste si:

Westill se afla in discutii si pentru a replia proiectul Zenith, din Ploiesti, la o scara mai mica sau la una mai mare, insa in ceea ce priveste dezvoltarile in Bucuresti, oficialul companiei este de parere ca in Capitala preturile terenurilor sunt inca foarte mari si o investitie nu ar fi pe deplin justificata.

„Suntem in cautare de terenuri in zona din centrul tarii pentru pentru a dezvolta inca doua mall-uri. Pentru acestea, avem planificate investitii de aproximativ 220 milioane de euro. In ceea ce priveste o posibila vanzare a centrelor aflate in dezvoltare, acest lucru nu intra in calcul cel putin pana la finalizarea proiectelor”, a adaugat Andrei Panculescu.

Westhill a lansat ieri cel de-al doilea proiect al sau pe piata locala, centrul comercial Zenith, situat in Ploiesti, ce va fi deschis in a doua jumatate a anului 2010, lucrarile de constructie urmand sa inceapa in toamna acestui an.In prezent, compania se afla in discutii cu ultimele doua companii de constructii din cele zece care au participat la licitatie.