Chiriile s-au scumpit, dar revenirea studentilor in Capitala nu va duce la o noua crestere in toamna, precum in alti ani, intrucat oferta va depasi cererea

Chiria la garsoniere a crescut cu pana la 25% in aceasta perioada, comparativ cu intervalul similar al anului trecut, in timp ce apartamentele de doua camere au cresteri ale chiriei de pana la 20%. Pe celelalte segmente, respectiv apartamentele de trei si patru camere, sunt inregistrate chiar scaderi ale pretului chiriei.

Costurile ar fi fost in crestere si la locuintele de trei si patru camere daca proprietarii reuseau sa isi inchirieze locuintele la preturile pe care le anuntasera la inceput de an. Potrivit unei statistici a site-ului anuntul.ro, raportata la sase luni si la un an fata de aceasta perioada, reiese ca chiriile la garsoniere au crescut cu valori cuprinse intre 10 si 25%.

Spre exemplu, o garsoniera in zona Ion Mihalache se inchiria anul trecut cu 293 de euro, in timp ce suma ceruta in prezent de proprietar se ridica la 362 de euro.

Mentionam ca datele de pe anuntul.ro nu reprezinta preturile la care s-au facut tranzactiile, ci costurile cerute de proprietari, dar evolutia lor poate arata tendinta pietei.

Cele mai scumpe garsoniere sunt cele din zona Calarasilor. In aceasta zona, pentru inchirierea unei garsoniere se cer in jur de 483 de euro, in timp ce anul trecut chiria era 391 de euro. Proprietarilor din zona Victoriei nu le-a reusit inchirierea locuintelor la pretul de 466 de euro, cat cereau la inceputul anului, iar acum o astfel de locuinta se inchiriaza cu 425 de euro pentru o luna. Cele mai ieftine garsoniere se inchiriaza, in medie, cu 303 euro in Pantelimon, de la 258 de euro, anul trecut.

Potrivit anunturilor postate pe anuntul.ro, preturile de inchiriere a apartamentelor cu doua camere au crescut cu 7-20%. Cel mai scump apartament cu doua camere se poate inchiria in Cotroceni, unde suma ceruta de proprietar se ridica la 754 de euro pe luna, in timp ce, acum sase luni, un apartament similar se putea inchiria cu 668 de euro pe luna. Cel mai putin costa inchirierea unui apartament cu doua camere in zona Giurgiului. Aici, pentru a locui o luna intr-un apartament cu doua camere se platesc 374 de euro, in timp ce suma ceruta acum sase luni de catre proprietari era de 429 de euro, iar in 2007 - 316 euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.