Cu toate ca reabilitarea termica este o investitie destul de considerabila din punct de vedere financiar, in timp se va dovedi foarte avantajoasa.

Izolatia termica trebuie sa se realizeze pe toate partile importante ale casei, si in concordanta cu gradul pierderilor de caldura. Astfel, acoperisul necesita cea mai buna izolare, urmand peretii si intr-un final pardoseala, care are nevoie de un grad de izolare mai scazut.

Izolarea unei locuinte trebuie inceputa de la peretii exterior. Desigur, daca locuiesti la bloc, la un etaj superior, izolarea peretilor este posibila si din interior. Indiferent de modalitatea prin care vei alege sa iti izolezi peretii locuintei, pentru ca rezultatul sa fie unul optim, este necesar sa iei in calcul si inlocuirea ferestrelor cu unele cu rupere termica.

Termoizolarea cu polistiren

Avantaje

Citeste si:

Termoizolarea unei locuinte cu polistiren prezinta anumite avantaje deosebit de importante. Prin intermediul acestui material are loc cresterea eficienta a termoizolarii peretilor si eliminarea puntilor termice. Placile de polistiren au o greutate redusa care nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii. Polistirenul permite refacerea fatadei si pastrarea detaliilor arhitecturale si ofera posibilitatea mascarii eventualelor fisuri ale peretilor.

Termoizolarea cu vata minerala

Avantaje

Vata minerala este un material izolator foarte eficient si flexibil ce este compatibil cu foarte multe lucrari efectuate in aproape orice zona din casa, incepand cu pardoseala si terminand cu acoperisurile mansardate. Datorita flexibilitatii si densitatii materialului, acest tip de izolatie nu este doar termica ci si fonica.

Click aici pentru a afla care sunt si dezavantajele termoizolarii.