Construirea unei case sau renovarea unui apartament poate aduce batai de cap nebanuite proprietarilor. Fie muncitorii nu sunt calificati, iar lucrarea rezultata este una de calitate proasta, fie termenul de finalizare nu este respectat

Adesea se intampla ca meseriasii sa ceara un pret mai mic la inceput, iar la finalizarea lucrarii sa pretinda sume mult mai mari, invocand motive din cele mai diverse. Specialistii in constructii atrag atentia ca, in primul rand, trebuie facuta o selectie atenta a constructorului, atat din perspectiva tarifelor, cat si din cea a seriozitatii firmei. In plus, beneficiarii trebuie sa fie foarte atenti la prevederile contractuale, pentru a nu se trezi pe parcurs cu costuri suplimentare.

Este perioada concediilor si tot mai multi romani aleg sa-si sacrifice vacanta pentru a-si redecora apartamentul sau pentru a incepe constructia unei case. Insa de cele mai multe ori cei care demareaza astfel de lucrari nici nu isi inchipuie cat de dificil este sa gasesti echipa de muncitori care sa-si faca bine si la timp treaba, cu atat mai mult cu cat cei mai multi meserisi calificati au plecat sa lucreze in strainatate, unde sunt mai bine remunerati.

Rares S. a inceput sa-si construiasca o locuinta pe profil metalic si a ales o firma care ofera case la cheie. In contractul incheiat intre cele doua parti este precizat ca in termen de 90 de zile lucrarea va fi terminata, la rosu. "Termenul de finalizare era luna mai, insa, nici pana in prezent lucrarea nu este gata. Mai mult, am avut o serie de probleme cum ar fi hidroizolatii prost facute – de exemplu intre parter si etaj cand ploua, apa se infiltreaza in perete. Scarile au fost prost facute, acestea fiind umplute cu nisip si doar deasupra s-a pus un strat de beton. Astfel, cand am demontat cofrajul, pur si simplu s-au daramat scarile. Toate aceste lucrari trebuie refacute acum". Dupa aceste dificultati intampinate, Rares S. a hotarat sa continue lucrarile in regie proprie. Insa, nu a fost chiar asa usor, deoarece firma de constructii nu voia sa renunte la contract. "Cand am vrut sa renunt la serviciile firmei, reprezentantii acesteia nu au fost de acord, sustinand ca in momentul in care am incheiat un contract cu ei, santierul este al lor si imi pot bloca lucrarile. In cele din urma, firma nu si-a mai trimis muncitorii la lucru si am apelat la altcineva".

Nu numai cei care isi construiesc o casa se confrunta cu astfel de necazuri din partea echipelor de muncitori care de cele mai multe ori nu sunt calificati, ci se califica la locul de munca. De proasta organizare, nesimtire din partea meseriasilor sau lucru facut la repezeala si de mantuiala au avut parte si cei care si-au renovat apartamentele, apeland la echipe ale firmelor de constructii sau la mesteri nepriceputi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.