Ministerul Locuintei desfasoara cinci programe de constructii de locuinte prin care aplicantii pot beneficia de ajutor de la stat. Aceste programe presupun apartamente cu chirie, precum si subventii de 20% pentru casa noua

Tinerii fara o locuinta pot sa beneficieze de ajutorul statului fie pentru construirea unei case, fie pentru o locuinta cu chirie. Pentru a aplica pentru indiferent care program, solicitantii trebuie sa se prezinte la primaria de care apartin intrucat locuintele sociale sunt investitii ale Consiliilor Locale, promovate de catre acestea si finantate din bugetele locale.

Cuantumul ajutorului difera in functie de programul la care se aplica
. Primul este programul de finantare a constructiilor de locuinte sociale pentru chiriasi. ,,Locuintele sociale sunt locuinte cu chirie care se atribuie unor categorii de persoane defavorizate prevazute de lege, apartin domeniului public si nu se vand’’, informeaza Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

Au acces la locuinta sociala, in vederea inchirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoana, realizat in ultimele 12 luni, sub nivelul castigului salarial mediu net lunar pe economie, comunicat de Institutul National de Statistica in ultimul Buletin statistic anterior lunii in care se analizeaza cererea, precum si anterior lunii in care se repartizeaza locuinta.

“Locuintele sociale sunt investitii ale Consiliilor Locale, promovate de catre acestea si finantate din bugetele locale. Statul sprijina financiar constructia de astfel de locuinte prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPL, la solicitarea fundamentata a Consiliilor Locale investitoare”, informeaza Ministerul Locuintei.

Afla:

Cate locuinte sociale va construi statul roman pana in 2010

Cum pot chiriasii ANL sa cumpere


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.