Albul este o alegere versatila, care poate fi folosita atat in spatiile decorate in stil clasic, dar si in cele moderne. In plus, are capacitatea de a reflecta lumina in loc de a o absorbi, de aceea este alegerea ideala pentru incaperile care nu beneficiaza de lumina naturala
Daca mobilierul sau covorasele sunt ceva mai greu de intretinut, celelalte suprafete albe sunt rezistente la pete, fiind mult mai usor de curatat decat cele inchise. Apoi, la alb putem asorta orice alta culoare, pentru a accentua o piesa de mobilier sau un accesoriu. In cazul albului, lumina naturala este factorul principal care trebuie sa influenteze orientarea camerelor. De asemenea, daca pe o latura a casei exista multa verdeata, atunci este ideal ca livingul sa fie amplasat aici, dupa cum recomanda arhitectii.

De asemenea, materialele pentru pardoseala sunt foarte importante, fiindca in ele se reflecta toate umbrele din interior. Intr-un spatiu decorat in alb, poti sparge monotonia cu ajutorul accesoriilor, cum sunt vasele din portelan, cu un covor bej sau chiar mai inchis, cu niste draperii bogate, dar poti crea un efect extraordinar prin amplasarea, peste tot in casa, a plantelor de interior si a vazelor cu flori. Pe un fond alb arata superb. In fine, albul nu inseamna neaparat linii drepte, moderne. Poti opta pentru acel look romantic, usor invechit, alegand mobila antichizata, de culoare alba, care adauga foarte multa caldura unei locuinte.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.