Romania ramane atractiva pentru investitorii de pe piata imobiliara, si asta datorita ratelor de rentabilitate ridicate pe care le ofera, se arata intr-un studiu al companiei PricewaterhouseCoopers
„Confrom datelor disponibile, anul trecut, in Romania, indicatorul de apreciere a ofertei de spatii comerciale, exprimat in metri patrati la mia de locuitori, s-a situat la niveluri de 5-6 ori mai mici decat media europeana”, se mai arata in comunicatul companiei, care citeaza rezultatele raportului „Emerging Trends in Real Estate Europe 2008”. Una dintre concluziile studiului este ca piata romaneasca are nevoie de corectii pe segmentul comercial, unde in anumite zone exista deja o supraoferta de spatii.

„De exemplu, in Arad au fost anuntate sase mall-uri pe aceeasi strada, o situatie asemanatoare fiind inregistrata in Targu - Mures si Oradea. De altfel, acest lucru a fost demonstrat si de decizia unor investitori de abandona proiecte de supermarketuri din zonele aglomerate cu astfel de dezvoltari imobiliare”, a declarat Speranta Munteanu, director Real Estate Leader in cadrul PricewaterhouseCooper Romania.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.