Pe site-urile si publicatiile de anunturi imobiliare sunt scoase la vanzare apartamente noi aflate in stadiul de proiect la preturi care concureaza cu cele ale dezvoltatorilor. Sunt disponibile apartamente in proiecte rezidentiale aflate in toate zonele Capitalei, dar si in ansamblurile rezidentiale care se construiesc langa Bucuresti. Interesant este faptul ca investitorii aleg sa le vanda intr-un moment in care piata imobiliara este in scadere, pe segmentul apartamentelor noi la capitolul tranzactii, si nu asteapta pana ce imobilele sunt finalizate.

Unul dintre cele mai cunoscute ansambluri rezidentiale in care proprietarii sunt dispusi sa cedeze contractul este Asmita Gardens.

O garsoniera cu o suprafata de 44 de metri patrati, la care se adauga terasa, se vinde cu putin peste 100.000 de euro. Pentru un apartament cu doua camere in acelasi ansamblu rezidential se cer 185.000 de euro. Locuinta are o suprafata de 75 metri patrati si o terasa spatioasa, iar in pret este inclus si locul de parcare. Un alt proiect in care se vand apartamente contractate este Orhideea Gardens. Pentru un apartament cu trei camere se cer 260.000 de euro. Pentru acest ansamblu rezidential sunt scoase la vanzare chiar si pachete de patru, cinci sau sase apartamente. Pentru un apartament cu doua camere in ansamblul West Park se cer 130.000 de euro.