Un proiect de act normativ impune agentilor imobiliari conditii drastice atat de calificare in profesie, cat si de practicare a meseriei.
Agentii imobiliari vor fi obligati sa urmeze cursuri de specialitate, iar cei care semneaza contractele cu clientii chiar si cursuri postuniversitare, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Cerintele trebuie indeplinite in maximum 12 luni de la intrarea in vigoare a actului normativ. Cursurile vor fi organizate de Ministerul Muncii si de cel al Educatiei si trebuie sa respecte mai multe cerinte, printre care unele legate de topografie, coduri de planificare urbana sau elemente legate de structura cladirilor. Cursurile vor fi urmate de un examen.
In plus, pentru fiecare agent imobiliar angajat, agentia este obligata sa incheie o asigurare de raspundere profesionala.

De asemenea, agentia mai trebuie sa elaboreze si un cod etic, pe care trebuie sa-l afiseze la vedere, cod ce trebuie si el sa respecte mai multe cerinte.

Proiectul de lege introduce si sanctiuni in cazul in care prevederile nu sunt respectate. Amenzile pleaca de la 3.000 de lei si ajung pana la 100.000 de lei, ultima sanctiune fiind aplicata daca agentia nu gestioneaza corect banii clientilor. Amenzile vor fi date de reprezentantii ANPC.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.