Aceasta a exlicat ca transpunerea in legislatia secundara a reglementarilor pentru anumite domenii specifice de activitate se va face separat, adaptat la cerintele fiecarui segment in parte.

Si reprezentantii agentiilor imobiliare solicita reglementarea domeniului si considera ca proiectul ANOPC, desi este slab, este un prim pas catre reglementarea domeniului.

Mai devreme, vicepresedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Cristian Daniel Clenciu, solicitase reglementarea activitatii intermediarilor in tranzactiile imobiliare si criticase proiectul de lege elaborat in acest sens de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

Citeste si:

"Avem nevoie de legislatie, deoarece este un domeniu foarte vast in care opereaza actori foarte mici. Daca luam in calcul si entitatile care nu raporteaza date despre activitatea lor, cred ca am avea cel mai mare numar de entitati raportoare", declarase Clenciu.

Clenciu explica ca, in afara agentiilor imobiliare, exista si entitati din alte domenii de activitate care fac intermedieri similare de tranzactii imobiliare, precum cabinetele de avocatura, notariatele sau chiar societatile de constructii. In urma unei reglementari, acestia nu ar mai putea desfasura astfel de activitati, decat potrivit legii.