Beneficiarul este un hotel de pe litoral Marii Negre (statiunea Saturn). Dosarul in vederea obtinerii etichetei ecologice a fost depus in luna mai a acestui an, pentru ca pe data de 7 iulie, Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice sa decida ca sunt indeplinite cerintele obligatorii stipulate de Decizia nr. 287/2003/EC privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice.

Totodata, in urma analizei documentatiei depuse, membrii comisiei au stabilit ca hotelul indeplineste si un numar de 21 criterii optionale. Astfel, punctajul total acordat de Comisie solicitantului etichetei ecologice, este de 30,5 puncte, punctajul minim necesar pentru obtinerea etichetei ecologice fiind de 16,5 puncte.

Scopul criteriilor de acordare a etichetei ecologice sunt de a limita impactul asupra mediului. Ele promoveaza cu precadere: reducerea consumului de energie, reducerea consumului de apa, reducerea cantitatii de deseuri generate, favorizarea utilizarii resurselor regenerabile si a substantelor mai putin daunatoare mediului, promovarea comunicarii si educatiei in domeniul protectiei mediului.