Acordul pentru preluare a fost semnat marti, 15 iulie, si ramane sa fie aprobat de Consiliul Concurentei si de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

"Vanzarea HVB BpL reprezinta o decizie strategica a VVB, de a se concentra pe piata germana, acesta fiind pasul logic dupa vanzarea unei banci similare in Cehia, la inceputul acestui an", a declarat membrul directoratului VVB si HVB BpL, Ludwig Roth.

Pe de alta parte, Raiffeisen Bank Romania isi consolideaza astfel prezenta pe segmentul de ecomisire-creditare al pietei.


"Consideram ca aceasta este o oportunitate pentru noi, de a confirma angajamentul pe termen lung fata de conceptul de economisire-creditare in Romania", a declarat presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

Citeste si:

Raiffeisen Bank Romania, Raiffeisen Bausparkasse (Austria) si Bausparkasse Schwäbisch Hall (Germania) au fondat Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) in 2004. RBL administreaza in prezent contracte de economisire-creditare pentru aproximativ 160.000 de clienti, cu o valoare contractuala totala de aproximativ 600 milioane euro. Economiile totale ale clientilor RBL depasesc 70 milioane euro, in crestere cu 20% comparativ cu finalul anului 2006.

HVB Banca pentru Locuinte a fost lansata in septembrie 2005, avand trei actionari: Vereinsbank Victoria Bauspar AG cu 55%, Bank Austria Creditanstalt AG cu 35% si UniCredit Tiriac Bank cu 10%.

La inceputul acestei luni, BCR Banca pentru Locuinte, subsidiara a grupului BCR, si-a demarat activitatea pe piata din Romania, tintind sa obtina prima pozitie pe segmentul de economisire-creditare in 2008, dupa numarul noilor contracte semnate.