Imprumuturile ipotecare vor inregistra, pana in anul 2010, un avans de circa 40% in Romania, potrivit estimarilor grupului financiar UniCredit.
Datele Bancii Nationale a Romaniei au aratat ca, la sfarsitul lunii mai, creditele pentru achizitia de locuinte pe piata romaneasca totalizau 16,6 miliarde lei. Specialistii imobiliari considera insa ca situatia de pe piata autohtona a creditului ipotecar ar putea deveni periculoasa, in conditiile unei rate anuale a inflatiei de doua cifre. "Masurile Bancii Nationale a Romaniei de restrictionare a conditiilor de creditare sunt binevenite, in conditiile in care rata inflatiei ar atin-ge o valoare de doua cifre, creditul ipotecar ar reprezenta o problema", spune Radu Zilisteanu, purtator de cuvant al Asociatiei Agentiilor Imobiliare. Potrivit Institutului National de Statistica, rata inflatiei raportata pentru luna mai a fost de 8,61%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.