Compania spaniola Martinsa-Fadesa, care a anuntat in Romania investitii de peste 1,2 miliarde de euro, a intrat in incapacitate de plata

Una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliara din Spania, Martinsa-Fadesa, are probleme financiare si va opta pentru administrare voluntara in incercarea de a redresa activitatea firmei, informeaza Reuters. Compania are datorii de peste cinci miliarde de euro si incercarea de a obtine o refinantare nu a fost un succes. Se vorbeste de o restructurare a activitatii companiei si de vanzarea unor active pentru a se depasi acest moment.

Problemele grupului spaniol marcheaza aparitia primei victime de marca a crizei imobiliare cu care se confrunta Spania. Reprezentantii companiei in Romania spun ca proiectele derulate de Martinsa-Fadesa in tara noastra nu vor fi afectate de criza prin care trece firma mama.

Situatia companiei reprezinta o surpriza, in conditiile in care este cel mai mare dezvoltator imobiliar spaniol, daca ne luam dupa numarul de metri patrati construiti din portofoliu, dar si pentru ca in urma cu ceva timp se parea ca problemele financiare pareau depasite.

Conform publicatiei spaniole ABC.es, dezvoltatorul indeplinise cererile bancilor creditoare pentru refinantarea unei datorii de 4 miliarde de euro. Problemele au aparut la o conditie care, conform companiei, depindea de guvern: obtinerea unui acord de imprumut pentru 150 de milioane de euro de la Instituto de Credito Oficial.

Conform ABC.es, Martinsa-Fadesa a prezentat garantii de 330 de milioane de euro, dar guvernul nu a sprijinit compania in obtinerea acestor bani. Conform Reuters, oficialii bancii au cerut ca termenul de obtinere a celor 150 de milioane de euro sa fie extins pana pe 7 August. Tranzactionarea actiunilor acestei companii pe bursa din Madrid a fost stopata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.