Cu ajutorul unui sistem automatizat, printr-o apasare de buton poti sa aprinzi lumina si sa deschizi ferestrele din toate incaperile

Daca obisnuiai in fiecare dimineata, inainte de a-ti incepe practic ziua, sa ridici jaluzelele, sa pornesti muzica sau televizorul, sa reglezi caldura, acum, cu ajutorul unui sistem, poti sa faci toate acestea doar apasand un buton.

„Automatizarea locuintei este practica si foarte usor de folosit, integrand armonios sistemul audio si video al casei, iluminatul, securitatea, climatizarea, comunicatiile si internetul“, explica Radu Cristea, directorul companiei Lantec Romania.

Asta inseamna ca vei economisi timpul pe care altadata il pierdeai cu „activitati domestice“ si ca vei scapa de stresul intrebarilor de genul „oare am scos fierul de calcat din priza?“. „Printr-un sistem inteligent, toate luminile din casa se pot stinge, iar incalzirea poate trece automat «in redus». De asemenea, prizele pe care le-ai programat vor fi scoase din tensiune, alarma se va arma, iar obloanele vor fi trase“, spune Monica Rosu, manager pe segmentul rezidential al Schneider Romania, marketing manager pentru Republica Moldova.

Supraveghere de la distanta
Daca te intorci dintr-o calatorie mai devreme decat ai prevazut, cand te afli in aeroport, poti sa pornesti incalzirea din casa, prin intermediul telefonului. De asemenea, oriunde esti, daca ai conexiune la internet, poti controla tot ce se intampla in propria locuinta. „Vei vedea daca ai mesaje de alarma, iar cu ajutorul camerei poti sa observi tot ceea ce se intampla acasa in lipsa ta“, mai spune Monica Rosu. De pilda, daca vrei sa vezi cine te-a vizitat cat timp ai fost plecat, este suficient sa montezi o camera de luat vederi deasupra usii, iar musafirul va fi fotografiat automat. Tu nu ai de facut decat sa-ti verifici mesajele de pe telefonul mobil. Astfel vei putea vedea imagini cu toate persoanele care au fost la tine in lipsa ta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.