Sistemul de economisire-creditare din Romania, specific bancilor pentru locuinte, reprezinta o piata potentiala de 2,2 milioane de clienti, care reprezinta 70% din persoanele care se declara interesate, arata un studiu realizat de BCR Banca pentru Locuinte si publicat joi, cu ocazia lansarii.

Astfel, studiul BCR Banca pentru Locuinte arata ca acest segment are un potential ridicat, in conditiile in care 3,2 milioane de persoane se declara direct interesate de acest tip de produs.

Potrivit reprezentantilor bancii, potentialul financiar al pietei se ridica la 1,5 miliarde euro pe an, din care BCR vrea sa atraga 800.000 de clienti in urmatorii ani, cu un potential financiar ajustat de 547,2 milioane euro pe an.

Citeste si:

Peste doua treimi (70%) dintre romani vor sa-si imbunatateasca sau sa-si repare locuintele, potrivit aceluiasi studiu. Astfel, in urmatorii doi ani, 60% dintre cei chestionati - 1,1 milioane de persoane - vor sa faca reparatii majore in locuinta, iar 40% (circa 800.000 de persoane) se gandesc sa realizeze acest lucru in urmatorii cinci ani.

Pe de alta parte, doua milioane de romani vor sa-si modernizeze locuinta in urmatorii doi ani si 1,5 milioane persoane in urmatorii cinci ani.

Circa 600.000 de persoane se declara interesate de cumpararea unei locuinte in urmatorii doi ani, in timp ce tot atatia romani au aceasta intentie pe un termen mai lung, de pana la cinci ani.