Locuinta ta este un spatiu personal. Nu lasa pe altcineva sa iti spuna ce trebuie sa faci. Daca ai nevoie totusi de ajutor, cere sfaturi. Insa, atunci cand e timpul sa iei o hotarare, aceasta trebuie sa fie a ta. Este locuinta ta si trebuie sa fii impacat cu deciziile pe care le iei.

Nu incepe cu zugravitul

Poti sa cumperi orice culoare ce exista. Alege mai intai materialele, covorul si tapiteriile si abia pe urma culoarea pentru pereti, pentru a se potrivi cu restul.

Nu ignora psihologia culorilor

Sa nu crezi ca poti crea o incapere relaxanta prin pereti rosii. Tonurile de albastru si verde sunt mult mai linistitoare. Alege rosul si portocaliul pentru incaperi active. Alege o schema cromatica ce va oferi atmosfera pe care o doresti.

Nu lua decizii asupra culorilor intr-un magazin

Nu cumpara materiale, covoare si vopsea pentru pereti la prima vedere. Cere mostre din acestea si verifica ce imagine vor oferi in locuinta ta. Analizeaza-le in lumina naturala si chiar si la lumina lampilor pe timp de seara.

Nu transforma culoarea ta preferata in culoarea dominanta

Citeste si:

Daca iti place rosul, nu trebuie sa il alegi neaparat pentru peretii tai. Incearca o nuanta mai subtila pentru a realiza un fundal care va scoate in evidenta culorile tale preferate.

Nu ignora punctul focal al incaperii

Nu orice incapere are un punct focal, dar daca are, transforma-l intr-unul important. Aranjeaza obiectele de arta si mobilierul in jurul acestui element deosebit.

Nu construi bariere

Nu plasa un scaun in fata unei usi, sau o masa intr-un loc care e in mod evident rezervat circulatiei. Lasa spatiu pentru un acces liber.

Nu investi in tendinte

Nu iti cheltui bugetul pe piese de mobilier sau decoratiuni care sunt la moda. Tendintele apar si dispar foarte repede. Investeste in obiecte ce vor fi potrivite pentru o perioada mai lunga. Cu clasicul nu vei gresi niciodata.

Nu uita de detalii

Nu te limita la zugravitul peretilor si la amplasarea mobilierului. Nu uita ca detaliile sunt cele care iti vor transforma stilul de amenajare intr-unul special. Achizitioneaza corpuri de iluminat cu forme interesante, aranjeaza-ti cartile intr-un mod ingrijit, adauga perne decorative, lumanari parfumate si flori.