Business 8 Iulie 2008 03:29
Producatorul de substante chimice Chimopar Bucuresti, fosta Intreprindere Chimica Dudesti, a repus ieri in vanzare, pentru a doua oara, un teren de 72.000 mp, situat pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitala, dupa ce la sfarsitul lunii mai actionarii se reuneau pentru a aproba vanzarea aceluiasi teren catre societatea Vinci Construction, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti

Terenul de 72.000 mp din Sectorul 3 fost pus in vanzare pentru prima data la sfarsitul lunii februarie, cand Chimopar a anuntat ca vrea sa-l vanda unui investitor imobiliar, care sa dezvolte unele constructii comerciale convenite in prealabil cu producatorul de substante chimice. Chimopar urma sa aiba drept de preferinta pentru rascumpararea proiectului dezvoltat de investitor, acesta fiind obligat sa depuna o scrisoare de garantie in valoare de 50 milioane euro.

Trei luni mai tarziu, la finele lunii mai, presedintele consiliului de administratie convoca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pentru a aproba vanzarea terenului catre Vinci Construction si cumpararea ulterioara de catre Chimopar a unui procent de 50% din proiectul imobiliar dezvoltat.

La inceputul acestei luni, AGEA a respins vanzarea terenului de 72.000 mp din Bucuresti catre societatea Vinci Construction si, trei zile mai tarziu, a repus terenul in vanzare. Dezvoltatorul interesat de achizitia terenului trebuie sa aiba experienta semnificativa in dezvoltarea de proiecte imobiliare, atat in Romania, cat si in Europa si sa prezinte caracteristicile tehnice si comerciale ale proiectului ce va fi dezvoltat pe teren, inclusiv un business plan care sa cuprinda o estimare a veniturilor ce vor fi obtinute in legatura cu proiectul. Chimopar va beneficia de un drept de preferinta sau de o promisiune bilaterala pentru cumpararea proiectului dezvoltat, total sau in parte, conform acordului dintre parti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.