Business 7 Iulie 2008 03:10
Consultantii in design interior sunt de parere ca aceste accesorii trebuie alese in functie de stilul incaperii

Primele lucruri care sunt observate atunci cand un musafir calca in casa ta sunt, potrivit specialistilor in domeniu, perdeaua si draperia. Practic, acestea constituie elemente de decor deosebit de importante, care „sar in ochi“ de la prima vedere.

„Fie ca sunt draperii somptuoase, din materiale pretioase, precum catifeaua si matasea, fie ca sunt mult mai modernele si functionalele storuri, acestea dau personalitate oricarui spatiu, prin culoare, textura, design sau accesorizare“, afirma consultantul in design Alina Neacsu, directorul general al Linea Casa Interior.

Pastreaza echilibrul
Pentru draperie si perdea se poate alege dintr-o varietate de texturi - de la in pana la matase naturala, in fel de fel de combinatii cromatice. Insa, indiferent despre ce fel de material este vorba, in aceasta alegere, spun expertii in amenajari, este bine sa se tina cont de ambient.

„Trebuie sa se mearga pe aceeasi idee dominanta din locuinta, fie ca este vorba de rustic, clasic ori modern. Este important sa existe un echilibru si sa se respecte nuanta, materialul, gama cromatica, incluzand husa de la fotolii, pledul de pe pat“, considera designerul de interioare Diana Borundel, profesor la Scoala de Arte, Sectia decoratiuni si amenajari interioare.

Spatiu armonios
De asemenea, specialistii recomanda sa se tina cont si de stilul mobilierului. Pentru a realiza un decor potrivit fiecarui interior si fiecarei persoane, este necesar sa se combine culorile, materialele, texturile, in asa fel incat sa se potriveasca atat personalitatii celor care locuiesc in casa, cat si locuintei.

„Important este sa stim de la inceput cum anume ne dorim draperiile: linistite, in culori neutre si croiala simpla, transparente si usoare, sau poate bogate, care sa confere incaperii un aer ultraluxos, in culori tari si texturi elaborate“, mai explica Alina Neacsu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.