Business 7 Iulie 2008 02:52
Principalele cauze pentru care bucurestenii nu s-ar muta in jurul Capitalei sunt drumurile si utilitatile proaste

Jumatate dintre bucurestenii intervievati de cei care au realizat un studiu sustin ca vor sa isi schimbe casa. Compania de audit financiar PricewaterhouseCoopers spune ca in Romania este nevoie de locuinte deoarece suntem peste media din Uniunea Europeana in ceea ce privestea numarul de locuitori per gospodarie.

Astfel, in Romania sunt 2,6 persoane/locuinta, comparativ cu 2,19 persoane/locuinta in Varsovia sau 2,16 persoane/locuinta cat se inregistreaza in Uniunea Europeana. Si stocul de locuinte este sub cel din alte tari europene. Astfel, in Bucuresti sunt 408 locuinte la 1.000 de locuitori, in vreme ce in Uniunea Europeana se ajunge la 474 de locuinte la mia de locuitori.

„Am calculat ca este nevoie de 127.000 de locuinte. Companiile din piata mentioneaza un necesar de 20.000-300.000 de locuinte“, spune Speranta Munteanu, director in cadrul PricewaterhouseCoopers. O problema insa este cat de mult isi permit romanii o locuinta. Conform aceleiasi surse, la acest capitol locuitorii din Bucuresti stau mai slab decat cei din Sofia, Budapesta sau din Praga.

Din totalul celor intervievati, 50% vor sa-si schimbe locuinta, insa doar jumatate si-ar dori sa se mute in afara Bucurestiului. Principalul motiv al dorintei acestora de a achizitiona o noua locuinta este acela ca multi isi doresc o casa mai mare. Suprafata medie a unei locuinte, conform celor care-si doresc o noua casa, este de 141 de metri patrati, in vreme ce suprafata medie a locuintelor pe care le poseda este de 76 de metri patrati. De semnalat este faptul ca doar 20% dintre cei intervievati sunt multumiti cu actuala locuinta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.