"In Romania avem un parteneriat strategic. Noi detinem pachetul majoritar, iar dupa incheierea proiectelor vom fi proprietari in proportie de 100%", a mentionat Stephan Bonk, managing director MELD . "Am facut investitii in Romania din 2004, cand am achizitionat terenurile pe care se vor construi noile centre comerciale", a afirmat oficialul MELD. Si intentia companiei este aceea de a demara si alte proiecte pe teritoriul tarii noastre. Bonk a mai precizat ca in planul firmei este deschiderea a circa 3- 4 centre comerciale pe an. El a mai spus ca pentru proiectul din orasul Focsani va lucra cu developerul Realforyou, cu care va construi tot un centru comercial.

Mall-urile vor veni cu branduri noi, precum C&A sau Cineplexx
Dezvoltatorul Krammer & Wagner va deschide, incepand cu primavara anului 2009, centre comerciale in trei dintre cele mai importante orase ale tarii: Bucuresti, Arad si Constanta. Cu ocazia deschiderii acestor mall-uri, pe piata autohtona vor patrunde branduri precum : C&A, Decathlon, Charles Vögele, Cineplexx.

Militari Shopping este un centru comercial ce va functiona in zona de vest a Capitalei, inaugurarea fiind planificata pentru aprilie 2009. Beneficiind de o accesibilitate buna, noul centru comercial a fost proiectat pentru a deservi circa 500.000 locuitori din sectorul 6 al Capitalei, dar si din zonele limitrofe. Cu o suprafata de 49.500 mp si 2.300 locuri de parcare, Militari Shopping va fi un amestec modern intre un centru comercial clasic si unul specializat. Mixul de chiriasi va fi alcatuit din branduri nationale si internationale, iar magazinele vor avea suprafete de la 50 mp pana la 2.000-3.000 mp. Printre chiriasi se numara Auchan, C&A, Decathlon, Hervis, Humanic, Charles Vögele sau Media Galaxy.

WestGate va fi construit in nord-vestul orasului Arad, intr-o zona activa din punct de vedere comercial, in imediata apropiere a Centrului Expozitional Arad. WestGate Shopping beneficiaza de o accesibilitate buna, urmand sa fie construit la intersectia Soselei Aurel Vlaicu cu Drumul European E 68, unde va exista si o iesire din viitoarea Autostrada A4. De asemenea, zona va fi deservita de linii de tramvai si autobuze care vor intoarce in parcarea mall-ului. Dezvoltat conform ultimelor trenduri in retail, WestGate va fi o combinatie intre shopping si distractie, oferind solutia perfecta de petrecere a timpului liber.
Construit pe o suprafata ce totalizeaza 90.000 mp si beneficiind de 3.300 locuri de parcare, WestGate este format dintr-o zona de retail cu mobila, DYI, un hotel si un mall clasic pe trei etaje, care va include o excelenta zona de distractie, cu un cinematograf modern cu 10 sali de proiectie. Deschiderea este planificata pentru noiembrie 2009. Auchan, Media Galaxy, C&A, Hervis, Humanic, Cineplexx sunt numai cateva dintre brandurile care au spatii special rezervate in centrul comercial aradean.

Seaside Shopping va fi localizat in partea de sud a orasului Constanta, pe drumul european E87 (Soseaua Mangaliei), intr-o zona comerciala bine cunoscuta, unde se gasesc Metro, Real si Praktiker. Intinzandu-se pe 50.000 mp, Seaside Shopping va reprezenta imbinarea perfecta intre mall si zona de divertisment - pentru care au fost alocati 7000 mp. Inaugurarea este planificata pentru primavara anului 2010, centrul comercial beneficiind de 2.200 locuri de parcare. Auchan, C&A, Douglas, Hervis Humanic, Media Galaxy si Cineplexx si-au asigurat deja spatii in cadrul Seaside Shopping. Infiintata in 1990 de domnul Heribert Krammer, compania a devenit Krammer&Wagner in 1994, dupa ce domnul Manfred Wagner s-a alaturat proiectului. Cu peste 50 de mall-uri si parcuri de retail dezvoltate la activ si o suprafata totala inchiriabila de peste 500.000 mp, Krammer&Wagner este liderul de piata in Austria, cu birouri deschise si in Croatia si Romania. Expertiza Krammer&Wagner acopera vanzarea-cumpararea de proprietati imobiliare, managementul proprietatilor imobiliare, expansiune pentru lanturi de magazine, precum si marketing si achizitii.

Citeste si:

Francezii, in parteneriat cu nemtii
Reteaua franceza Auchan va deschide al doilea hipermarket din Bucuresti in Militari si al cincilea din Romania, in centrul comercial realizat de Krammer&Wagner. Potrivit lui Régis Mougel, General Manager Auchan Romania,"parteneriatul cu Krammer&Wagner ne aduce avantajul de a fi ancora unuia dintre cele mai importante parcuri comerciale din Capitala”.

Acesta a mai anuntat ca reteaua franceza va deschide anul viitor zece hipermarketuri in Romania, doua dintre acestea fiind in Timisoara si Constanta. "Doua dintre magazine vor fi in Constanta si Timisoara, dar mai sunt alte opt unitati in pregatire", a spus Mougel, citat de Mediafax.

Directorul Auchan Romania a adaugat ca in acest an vor fi deschise doua hipermarketuri la Suceava si Bucuresti (Militari). Investitia se ridica la 30-40 de milioane de euro pe unitate, suma care acopera constructia centrului, echiparea acestuia si achizitia pentru un an a stocului de marfa.

Reteaua franceza este prezenta pe piata autohtona din anul 2006, si pana in prezent a realizat investitii de peste 300 de milioane de euro in cinci magazine, la Targu Mures, Cluj-Napoca, Bucuresti (Titan), Timisoara si Pitesti. In 2007, Auchan a realizat in Romania venituri de 137 milioane de euro, fata de cele 19 milioane de euro obtinute in anul precedent, in conditiile in care compania a deschis primul hipermarket, in Bucuresti, in noiembrie 2006. Totodata, pierderile inregistrate de companie pe piata romaneasca s-au redus la un milion de euro, fata de patru milioane euro in 2006. Reteaua Auchan din Romania este dezvoltata de compania MGV Distri-Hiper, la care grupul francez are o participatie de 29%,
restul actiunilor fiind controlate de parteneri romani.

Valoarea investitionala a centrelor comerciale:
*
Militari Shopping din Bucuresti - 70 milioane de euro
*
Westgate Shopping din Arad - 180 milioane de euro
*
Seaside Shopping din Constanta - 130 milioane de euro