Business 4 Iulie 2008 12:44
Proiectul, care va demara in vara anului viitor, la Chitila, prevede constructia unui ansamblu mixt, care va regrupa locuinte, spatii comerciale si de birouri, valoarea totala a investitiei fiind de aproape un miliard de euro, informeaza NewsIn.
Proiectul va fi realizat pe un teren de 21 de hectare si va avea o suprafata totala de 800.000-1.000.000 de metri patrati, din care spatiile rezidentiale vor avea o pondere de 30%, diferenta fiind acoperita de birouri si centre comerciale. “Finantarea investitiilor va fi asigurata din credite de la Alpha Bank si Piraeus Bank, precum si de fonduri de investitii din Statele Unite”, a explicat Johnatan Mann.

Tototdata, se au in vedere si alte proiecte imobiliare. “Vom incepe, in aceasta vara, demolarea anexelor din spatele Palatului Universul, pe terenul respectiv urmand sa construim un hotel de cinci stele, cu o capacitate de 200-250 de camere. Am inceput deja discutii cu mai multe lanturi internationale pentru afilierea hotelului”, a declarat pentru Business Standard Johnatan Mann. El a precizat ca imobilul va avea o structura de sase niveluri si va necesita o investitie de circa 100 mil. euro, proiectul fiind in prezent in faza obtinerii planului urbanistic zonal.

Proprietarii Universul au achizitionat de la omul de afaceri Ioan Neculaie terenul fabricii Prefa Brasov, pe care vor incepe in aceasta toamna constructia unui complex care va include circa 10.000 de apartamente si spatii comerciale si va necesita o investitie de 500 mil. euro. Proiectul va fi finalizat integral in cursul anului 2013 si va cuprinde zece blocuri-turn, cu o structura de 20-30 de etaje, spatii comerciale si probabil un hotel, va avea o suprafata construita totala de 600.000 de metri patrati, din care 500.000 de metri patrati vor reprezenta suprafata rezidentiala. Terenul fabricii Prefa, cu suprafata de 100.000 mp, a fost achizitionat, in 2007, la un pret de aproximativ 50 mil. euro. Proiectele vor fi realizate prin firma Universul.

Jonathan Mann a venit in Romania in anul 2001 si a achizitionat, in anul 2006, pachetul majoritar al tipografiei Universul din Bucuresti. Mann deruleaza o serie de proiecte imobiliare in Bulgaria si in Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.