Proiectul rezidential ParkLake, redus la jumatate "In urma discutiilor cu autoritatile locale am decis sa renuntam la construirea a doua turnuri. Chiar daca initial aveam in plan sa construim aici birouri, hotel si locuinte, ne vom axa doar pe constructia de locuinte intr-un bloc turn cu 20 de etaje. Vor fi 300-330 de apartamente, iar investitia in acestea se va ridica la 30-40 de milioane de euro. In locul celui de-al doilea bloc turn vom creea spatii verzi si terenuri de sport, plus alte zone de agrement", a declarat Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra Romania.

Potrivit directorului de operatiuni al grupului Caelum Development, Wojciech Ananiew, decizia companiilor de a renunta la construirea celui de-al doilea turn nu va reduce costurile investitiei.

"Cred ca aceasta decizie este una importanta, dar nu cred ca vom economisi bani. Va fi mai bine pentru cei care locuiesc acolo sa beneficieze de mai mult spatiu verde si de terenuri de sport. In plus, vom face si alte studii de piata pentru a vedea care sunt cerintele celor care ar fi interesati de achizitia locuintelor din acest bloc turn care urmeaza a fi ridicat in apropiere de centrul comercial ParkLake Plaza", a declarat Ananiew.

Sonae Sierra si Caelum Development au incheiat recent un parteneriat in vederea dezvoltarii unui centru comercial, Parklake Plaza, in Bucuresti si a unui ansamblu rezidential ParkLake Tower, investitia programata fiind de peste 600 milioane euro, potrivit reprezentantilor celor doua companii. Complexul ParkLake Plaza va fi construit in sectorul trei al Capitalei, alaturi de ansamblul rezidential ParkLake Tower, iar ambele obiective se vor intinde pe o suprafata totala de 8,2 hectare.